Ξεροψημένη μπριζόλα Tri-Tip με μυρωδικά

Ξεροψημένη μπριζόλα Tri-Tip με μυρωδικά

Ξεροψημένη μπριζόλα Tri-Tip με μυρωδικά

Αυτή η ξεροψημένη μπριζόλα Tri-Tip με μυρωδικά είναι μια πολύ γνωστή αμερικάνικη συνταγή από την Σάντα Μπάρμπαρα (Καλιφόρνια). Τα μπαχαρικά αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γεύση του ξεροψημένου κρέατος. Πάρτε το χρόνο σας και ξεροψήστε αργά το κρέας, πραγματικά αξίζει! Προσαρμόστε την ποσότητα του κρέατος και των μπαχαρικών ανάλογα με τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινο

¼  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρό άνηθο

¼  κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο

¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο ξηρό δεντρολίβανο

1 κιλό ψητό βόειο κρέας

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε μαζί το αλάτι, το αλάτι σκόρδου, το αλάτι σέλινο, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα, τον άνηθο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ. Φυλάξτε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σας χρειαστεί.

 

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα για να υγράνετε ελαφρά το ψητό και, στη συνέχεια, χτυπήστε το ελαφρώς για να μαλακώσει. Ανακατέψτε το με το μείγμα καρυκευμάτων και αλείψτε καλά. Ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες, έως μια νύχτα, για να συνδυαστούν πλήρως οι γεύσεις.

 

Βήμα 3

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για υψηλή θερμότητα και λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα.

 

Βήμα 4

Τοποθετήστε το ψητό στην προθερμασμένη σχάρα και μαγειρέψτε γρήγορα μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές για να κοσκινίσουν το κρέας και στη συνέχεια αφαιρέστε. Επαναφέρετε τη σχάρα για μέτρια-χαμηλή θερμότητα (εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο, μετακινήστε τα κάρβουνα στα εξωτερικά άκρα του λάκκου σχάρας).

 

Βήμα 5

Επιστρέψτε το ψητό στη σχάρα και μαγειρέψτε περιστρέφοντας περιστασιακά, έως ότου επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός ψησίματος, περίπου 1 1/2 ώρες για μεσαίο ψησίμο (medium). Αφαιρέστε από τη σχάρα και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Καλή όρεξη!

 

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα, 45 λεπτά

Μερίδες: 10

 

 

Πηγή:

allrecipes.com

Related Posts

Leave a comment