Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Μπουλέττες χοιρινού κρέατος

Μπουλέττες χοιρινού κρέατος
Eat4health

Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές μπουλέττες χοιρινού κρέατος κάνουν ένα τέλειο ορεκτικό ή μπορείτε να τα σερβίρετε ως κύριο πιάτο. Για ένα βασικό πιάτο μετρήστε περίπου 15 ζυμαρικά ανά άτομο. Σερβίρετε με σάλτσα hoisin, καυτή μουστάρδα κινέζικου στιλ και φρυγανισμένο σουσάμι.

 

Τι θα χρειαστείτε

Περιτυλίγματα wonton 100 (3,5 ιντσών)

1 ¾ κιλό χοιρινό

1 κουταλιά της σούπας κιμά φρέσκια ρίζα τζίντζερ

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κρεμμύδι με λεπτές φέτες

4 κουταλιές σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές σουσάμι

1 αυγό, χτυπημένο

5 φλιτζάνια κινεζικό λάχανο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το χοιρινό, τζίντζερ, σκόρδο, πράσινο κρεμμύδι, σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, αυγό και λάχανο. Ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Βήμα 2

Τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού γεμίζοντας χοιρινό πάνω σε κάθε δέρμα. Βρέξτε τις άκρες με νερό και διπλώστε τις για να σχηματίσετε ένα σχήμα τριγώνου. Περιστρέψτε ελαφρώς τις άκρες για να σφραγίσετε το γέμισμα. Αφήστε τα ζυμαρικά στην άκρη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια έως ότου είναι έτοιμο να ψηθεί.

Βήμα 3

Για μαγείρεμα: Ζυμαρικά ατμού σε σκεπαστό μπαμπού ή μεταλλικό ατμόπλοιο για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Πληροφορίες για τα κινέζικα Spring rolls:

Τα Spring rolls είναι μια μεγάλη ποικιλία γεμισμένων, τυλιγμένων ορεκτικών ή dim sum που βρίσκονται στην κουζίνα της Ανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το όνομα είναι μια κυριολεκτική μετάφραση του κινεζικού chun juǎn (spring «spring roll»). Το είδος περιτυλίγματος, γεμίσματος και τεχνικής μαγειρέματος που χρησιμοποιείται, καθώς και το όνομα, ποικίλλει σημαντικά σε αυτή τη μεγάλη περιοχή, ανάλογα με τον πολιτισμό της περιοχής. Πιστεύεται ότι προέρχονταν από την Κίνα.

Ήταν ένα εποχιακό φαγητό που καταναλώθηκε κατά την άνοιξη, και ξεκίνησε ως τηγανίτα γεμάτη με λαχανικά την άνοιξη της νέας σεζόν, μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τα διατηρημένα τρόφιμα των μεγάλων χειμερινών μηνών. Στην κινεζική κουζίνα, τα ρολά της άνοιξης είναι αλμυρά ψωμάκια με λάχανο και άλλα γεμίσματα λαχανικών μέσα σε ένα λεπτό τυλιγμένο κυλινδρικό γλυκό. Τρώγονται συνήθως κατά τη διάρκεια του εαρινού φεστιβάλ στην ηπειρωτική Κίνα, εξ ου και το όνομα. Οι ποικιλίες κρέατος, ιδιαίτερα το χοιρινό, είναι επίσης δημοφιλείς. Τα τηγανητά ελατήρια είναι γενικά μικρά και τραγανά. Μπορούν να είναι γλυκά ή αλμυρά. Τα τελευταία παρασκευάζονται συνήθως με λαχανικά. Τυλίγονται πλήρως πριν τηγανιστούν ή τηγανίζονται.

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..