Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ελληνική σαλάτα με κουσκούς και πικάντικη φέτα

Ελληνική σαλάτα με κουσκούς και πικάντικη φέτα
Eat4health

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε σαλάτα με κουσκούς και πικάντικη φέτα. Ενα πιάτο πασίγνωστο και αγαπημένο, ιδιαίτερα τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πεντανόστιμο και δροσιστικό, μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν κάθε κύριο πιάτο. Μια υγιεινή χορτοφαγική ελληνική συνταγή, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε vegan αν αντικαταστήσετε τη φέτα με τόφου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την πικάντικη φέτα:
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 συσκευασία (180 γραμμάρια) τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
Για το κουσκούς:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι κουσκούς
1 μέτριο αγγούρι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για το ντρέσινγκ σαλάτας:
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ρίγανη και τη σκόνη τσίλι στο στεγνό, ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει και να καβουρδιστεί, περίπου για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη φέτα και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Ρίξτε το βραστό νερό πάνω από το κουσκούς και τυλίξτε το με πλαστικό για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε το αγγούρι, την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις μαύρες και πράσινες ελιές, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το σκόρδο στο ζεστό κουσκούς.

Βήμα 4
Ανακατέψτε το λάδι, το βαλσαμικό ξύδι, το ξύδι από λευκό κρασί και τη σάλτσα σόγιας για το ντρέσινγκ της σαλάτας. Περιχύνουμε τη σαλάτα.

Βήμα 5
Βάλτε σε μια πιατέλα τη σαλάτα και από πάνω ρίξτε την μαριναρισμένη φέτα. Σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth