Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Φακές με βούτυρο dal makhani

Φακές με βούτυρο dal makhani
Eat4health

Φακές με βούτυρο dal makhani: Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή, για ένα υπέροχο πιάτο με φακές που συνοδεύονται από μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών, που προσφέρουν μια χαρακτηριστική ινδική γεύση, ενώ το βούτυρο και η ντομάτα χαρίζουν την καταπληκτική υφή του. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ρύζι μπασμάτι, ιδιαίτερα ως πιλάφι. Συνδυάζεται επίσης καλά με ψωμί naan.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνι φακές
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 ντομάτες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό για 1 ώρα. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την κανέλα, τη σκόνη τσίλι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα τζίντζερ και το σκόρδο. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μια πολτώδη σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τις φακές και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίξτε την κρέμα και το βούτυρο στη σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα και οι φακές να είναι πολύ μαλακές, περίπου για 30 λεπτά. Περιχύστε λίγο χυμό λάιμ πάνω από κάθε μερίδα.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth