Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, κονιάκ και μουστάρδα

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, κονιάκ και μουστάρδα
Eat4health

Μία συνταγή που αποδεικνύει περίτρανα ότι το κοτόπουλο δεν τρώγεται μόνο ψητό με σαλάτα, αλλά μπορεί να είναι νοστιμότατο και μαγειρευτό. Το Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια,κονιάκ και μουστάρδα, έχει πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι μουστάρδα
10 κόκκους μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας λουΐζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Σιγοψήνουμε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και περίπου2 φλιτζάνια νερό, το μπαχάρι, τη λουΐζα, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
Όταν το κοτόπουλο είναι ψημένο προσθέτουμε και την υπόλοιπη μουστάρδα.
Εάν η σάλτσα του φαγητού έχει πολλά υγρά και είναι αραιή, τότε βγάζουμε από την κατσαρόλα ¾ του φλιτζανιού σάλτσα, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και στη συνέχεια το ρίχνουμε και πάλι στη κατσαρόλα μέσα από σίτα σιγοβράζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη.

Καλή όρεξη!

Πηγή: neadiatrofis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth