Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ινδικό αρνάκι biryani

  • Eat4health
  • on 24 Φεβρουαρίου 2023
  • Likes!
Ινδικό αρνάκι biryani
Eat4health

Ινδικό αρνάκι biryani: Φτιάξτε με αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας ένα κλασικό ασιατικό πιάτο με ένα υπέροχα ζουμερό αρνί με τυρί πανίρ (ή) πανέρ, ρύζι και σπανάκι, όλα καρυκευμένα στην τελειότητα (οι σπόροι nigella που χρησιμοποιούνται εδώ, είναι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι με ελαφρώς πικρή, πικάντικη γεύση). Ενα εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για εορταστικά τραπέζια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

400 γραμμάρια αρνίσιο λαιμό, κομμένο σε μικρούς κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου
1 κουταλιά της σούπας σπόρους nigella
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη πάστα μπαχαρικών madras (με κόλιανδρο, πάπρικα και τσίλι)
200 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο καλά
8 φύλλα κάρυ
400 ml ζωμός αρνιού ή κοτόπουλου καλής ποιότητας
100 γραμμάρια ινδικό τυρί πάνερ, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σπανάκι, βρασμένο και στραγγισμένο
Για το σερβίρισμα:
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
πράσινα τσίλι σε φέτες
απλό γιαούρτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το αρνί σε ένα μπολ με το σκόρδο, το τζίντζερ και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Μαρινάρετε στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το αρνί για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε το κρεμμύδι, τους σπόρους κύμινου και τους σπόρους nigella και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Ρίξτε την πάστα κάρυ και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Σκορπίζουμε μέσα το ρύζι και τα φύλλα κάρυ, μετά περιχύνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν. Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

Βήμα 3
Ανακατέψτε το πάνερ, το σπανάκι και λίγο καρύκευμα. Καλύψτε την κατσαρόλα σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο και μετά βάλτε το καπάκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει σφραγιστεί καλά. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά και μετά αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Βάζουμε την κατσαρόλα στο τραπέζι, αφαιρούμε το καπάκι και το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με τον κόλιανδρο και τα τσίλι και σερβίρουμε με γιαούρτι στο πλάι.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..