Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ινδικό κάρυ με κατσικίσιο κρέας

Ινδικό κάρυ με κατσικίσιο κρέας
Eat4health

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας. Ένα αρωματικό, απολαυστικό κάρυ με κατσικίσιο κρέας, φτιαγμένο στη χύτρα ταχύτητας. Στην Ινδία, αυτό το κάρυ φτιάχνεται συνήθως με κατσικίσιο κρέας, αλλά, αν εσείς προτιμάτε, μπορείτε με την ίδια επιτυχία να χρησιμοποιήσετε αρνί. Σερβίρουμε με ρύζι ή με ζεστή πίτα τσαπάτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ κιλό κατσικίσιο κρέας, κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
3 λοβούς κάρδαμο
4 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κομμάτι ξυλάκι κανέλας
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι (2-2,5 εκατοστά) ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
¾ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 ¼ φλιτζάνια νερό
φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πλένετε καλά το κατσικίσιο κρέας κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώνετε. Αλείψτε το με αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη. Αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Ενεργοποιήστε μια χύτρα ταχύτητας πολλαπλών λειτουργιών και επιλέξτε λειτουργία Saute (ανοιχτό καπάκι – χωρίς πίεση ατμού). Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφήνοντάς το να καραμελώσει. Σοτάρουμε τις πατάτες με την καραμελωμένη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Προσθέστε τους λοβούς κάρδαμου, το γαρίφαλο και το ξυλάκι κανέλας. Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες, τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε τις ντομάτες, τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια κουρκουμά και τη σκόνη τσίλι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το κατσικίσιο κρέας, ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθούν όλα. Προσθέστε τόσο νερό όσο να καλύψει το κρέας, περίπου 2 φλ.

Βήμα 4
Κλείστε και κλειδώστε το καπάκι. Επιλέξτε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 15 λεπτά. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση.

Βήμα 5
Εκτονώστε την πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο φυσικής αποδέσμευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, περίπου για 15 λεπτά. Απελευθερώστε προσεκτικά την υπόλοιπη πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο γρήγορης αποδέσμευσης, περίπου για 5 λεπτά. Ξεκλειδώστε και αφαιρέστε το καπάκι. Δοκιμάστε το κάρυ και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 6
Ελέγξτε το κρέας για να βεβαιωθείτε ότι είναι τρυφερό. Προσθέστε τις πατάτες και περίπου 1/4 φλιτζάνι νερό. Κλείστε και κλειδώστε το καπάκι. Επιλέξτε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 5 λεπτά. Αφήστε το για 10 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση.

Βήμα 7
Απελευθερώστε προσεκτικά την υπόλοιπη πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο γρήγορης αποδέσμευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, περίπου για 5 λεπτά. Ξεκλειδώστε και αφαιρέστε το καπάκι. Προσαρμόστε το καρύκευμα για άλλη μια φορά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκο ​​κόλιανδρο.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας, ρυθμίστε το χρόνο ψησίματος και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 2 ή 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τις πατάτες για την τελευταία ώρα.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..