Πένες αλα carbonara

πένες αλα carbonara

Πένες αλα carbonara

 

Απλό γρήγορο, εύκολο πεντανόστιμο φαγητό. Μια ιταλική συνταγή για ένα ελαφρύ ζυμαρικό τις πένες αλα carbonara που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους…

 

υλικα που θα χρειαστειτε:

500 γρ. πένες ή ριγκατόνι

150 γρ. μπέικον

3-4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

4 αβγά

Αλάτιπιπέρι

150 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο

 

εκτελεση συνταγης:

Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και εν τω μεταξύ σωτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο.

Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το μισό τυρί, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Μόλις τα αβγά αρχίζουν να δένουν, ρίχνουμε τις που ήδη έχουμε σουρώσει, φροντίζοντας να γίνουν όλα την κατάλληλη στιγμή. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο τυρί.

 

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: sintayes.gr

Related Posts

Leave a comment