Σοκολατόπιτα

sokolatopita

Σοκολατόπιτα

Μια πεντανόστιμη και εύκολη ελληνική συνταγή για σοκολατόπιτα! Μοναδικά εμπνευσμένη από την Sotiria Amor. Για να γίνει πιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 ½ κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή ½ κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

250 γραμμάρια βούτυρο

1 κούπα βραστό νερό

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

¾ φλιτζάνια κακάο

¼ φλιτζάνια κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

5 αυγά

1 πρέζα αλάτι

250 γραμμάρια  σοκολάτα κουβερτούρα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το βραστό νερό, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι του φούρνου, σε μέτρια θερμοκρασία, για να λιώσουμε το μείγμα. Προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει! Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ενιαίο το σιρόπι μας.

 

Βήμα 2

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Ρίχνουμε τη σκόνη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε μια κούπα με το σιρόπι και το κρατάμε ξεχωριστά από το υπόλοιπο μείγμα.

 

Βήμα 3

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ενα αναδευτήρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, την μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το μείγμα με το σιρόπι, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

 

Βήμα 4

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

 

Βήμα 5

Βγάζουμε το πυρέξ και αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι που είχαμε κρατήσει στην κούπα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Βήμα 6

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε μέσα στο μπολ την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο και να πάρει θερμοκρασία δωματίου

 

Βήμα 7

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και το περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήστε το να «δέσει» και σερβίρετε!

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/ψυγείο: 1 ώρα

Related Posts

Leave a comment