Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Επιδόρπιο ροδάκινου Pave de Pessego

Επιδόρπιο ροδάκινου Pave de Pessego

Ένα εξαιρετικό βραζιλιάνικο γλυκό είναι το επιδόρπιο ροδάκινου Pave de Pessego! Αυτό το κρύο επιδόρπιο είναι ένα είδος βραζιλιάνικου μικροπράσιου με στρώματα ladyfingers, κονσερβοποιημένα ροδάκινα, δαμάσκηνα και μια πλούσια, ροδάκινη κρέμα. Ένα εξαιρετικό κρύο επιδόρπιο, χωρίς ιδιαίτερα πολλές θερμίδες, για να σας δροσίσει το καλοκαίρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κονσέρβα ροδάκινο, στραγγισμένο (κρατήστε το σιρόπι ξεχωριστά)

1 φλιτζάνι δαμάσκηνα

1 πακέτο ladyfingers

1 φλιτζάνι γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ευθυγραμμίστε ένα τετράγωνο ταψί 10 ιντσών με πλαστικό περιτύλιγμα.

Βήμα 2

Συνδυάστε το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αφήστε την κρέμα λεμονιού στην άκρη.

Βήμα 3

Κόψτε 1 ροδάκινο σε φέτες και χρησιμοποιήστε το ως διακόσμηση. Κόψτε τα υπόλοιπα ροδάκινα σε μικρούς κύβους.

Βήμα 4

Μετρήστε 1 φλιτζάνι σιρόπι ροδάκινου και ρίξτε το σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε δαμάσκηνα και σιγοβράστε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.

Βήμα 5

Συνδυάστε το υπόλοιπο σιρόπι ροδάκινου και το γάλα σε ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε τα ladyfingers στο μείγμα σιροπιού και στρώστε στο κάτω μέρος του παρασκευασμένου ταψιού. Προσθέστε ένα στρώμα ροδάκινων ακολουθούμενο από ένα στρώμα δαμάσκηνων. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα λεμονιού στην κορυφή. Προσθέστε ένα άλλο στρώμα εμποτισμένων ladyfingers, ακολουθούμενο από ροδάκινα και δαμάσκηνα. Προσθέστε στην κορυφή όσα ladyfingers απέμειναν. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα.

Βήμα 6

Αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με φέτες ροδάκινου.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 10