Vegan Κουζίνα

Πολτοποιημένη πιπεριά με καρύδια

Πολτοποιημένη πιπεριά με καρύδια

Η πολτοποιημένη πιπεριά με καρύδια, γνωστή και ως Muhammara, είναι τέλεια ανατολίτικη βίγκαν συνταγή! Εύκολη και γρήγορη εκτέλεση συνταγής! Γιατί είναι τόσο δημοφιλής, θα καταλάβετε γιατί όταν το φτιάξετε θα ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε να το τρώτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ¼ φλιτζάνια ωμά καρύδια

⅓ φλιτζάνι φρέσκα τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι καβουρδισμένες κόκκινες πιπεριές – αποφλοιωμένες, χοντροκομμένες με τους σπόρους τους

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού μελάσα ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, συν μια πρέζα περίπου για γαρνιτούρα

½ κουταλάκι κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε συχνά μέχρι να μυρίσουν τα καρύδια και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε τα καρύδια σε μια πλάκα για να κρυώσουν. Κρατήστε 2 ή 3 για να ψιλοκόψετε και να τα χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε στη τριμμένη φρυγανιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ. Περίπου για 3 ή 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε τα με τα καρύδια που ψήσατε προηγουμένως.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις πιπεριές σε μπλέντερ. Προσθέστε καρύδια, φρυγανισμένο ψωμί, σκόρδο, χυμό λεμονιού, μελάσα ροδιού, αλάτι, πάπρικα, νιφάδες πιπεριού, κύμινο και πιπέρι καγιέν. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Χτυπήστε τα στο μπλέντερ, ξύνοντας το μείγμα περιστασιακά προς τα κάτω, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ. Καλύψτε και ψύξτε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να περιστρέψετε τις εσοχές στην επιφάνεια για να τραβήξετε τις γαρνιτούρες. Γαρνίρετε με διατηρημένα ψιλοκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένο ελαιόλαδο, νιφάδες πιπεριού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 8 λεπτά

Μερίδες: 6