Κινεζική συνταγή για κοτόπουλο στη σχάρα. Παρασκευάζεται εύκολα και είναι ιδανικό για παρέα της τελευταίας στιγμής ή γενικά για ένα γρήγορο δείπνο. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες και ότι σαλάτα προτιμάτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 φέτες φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 φιλέτα κοτόπουλου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το μέλι, τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας προσεκτικά για να μην βράσει.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο. Περιχύνουμε με το μείγμα σάλτσας σόγιας και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμάνετε μια σχάρα για μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην προετοιμασμένη σχάρα 6 έως 8 λεπτά ανά πλευρά. Αλείφουμε συχνά με την υπόλοιπη μαρινάδα. Το κοτόπουλο θα πάρει ροδίσει όμορφα.
Καλή όρεξη!