Ιαπωνική Κουζίνα

Βοδινά σουβλάκια Κουσιγιάκι

Βοδινά σουβλάκια Κουσιγιάκι

Μια αγαπημένη ιαπωνική συνταγή είναι τα βοδινά σουβλάκια Κουσιγιάκι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για να φτιάξετε ένα αγαπημένο ασιατικό πιάτο! Κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε ξυλάκια από μπαμπού για να φτιάξετε τα σουβλάκια.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 ½ κουταλιές της σούπας μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)

1 γαρίφαλο σκόρδο, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

⅛ κουταλάκι του γλυκού γλουταμινικό νάτριο (όπως Aji-No-Moto®)

⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

½ κιλού βοδινή μπριζόλα, κομμένο σε λεπτό φιλέτο

3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 5 εκατοστών

16 ξυλάκια για σουβλάκια (κατά προτίμηση από μπαμπού)

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μιρίν, το σκόρδο, τη σόγια, το γλουταμινικό νάτριο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε για να διαλύσετε τη ζάχαρη. Τοποθετήστε το βοδινό κρέας και τα πράσινα κρεμμύδια στη μαρινάδα, ανακατέψτε για να αλειφθεί με μαρινάδα όλο το κρέας και αφήστε το να κατακάτσει για 30 λεπτά. Μουλιάστε τα ξυλάκια για σουβλάκια στο νερό.

Βήμα 2

Προθερμάνετε τη σχάρα του φούρνου και τοποθετήστε τη περίπου 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας.

Βήμα 3

Τυλίξτε μια φέτα λεπτού βοδινού κρέατος γύρω από ένα κομμάτι πράσινο κρεμμύδι. Καρφώστε το ρολό με 2 ξυλάκια, φροντίστε να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 1 εκατοστό. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές, τοποθετώντας 3 ρολά κρέατος στα 2 σουβλάκια. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας, το κρεμμύδι και τα σουβλάκια μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει όλο το κρέας. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα ταψί. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο μαρινάρισμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, περίπου 3 έως 3,5 λεπτά ανά πλευρά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

122 θερμίδες, 10,6 g πρωτεΐνης, 11,1 g υδατάνθρακες, 24,5 mg χοληστερόλης, 630,4 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε πρέπει να δοκιμάσετε και τη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo