Δοκιμάστε αυτή την κλασσικό γερμανικό πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και λάχανο τουρσί. Ενα γεμάτο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο με πολύ πλούσια γεύση, που έρχεται κατ’ ευθείαν από την γερμανική κουζίνα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 χοιρινές μπριζόλες
2 κιλά λάχανο τουρσί, στραγγισμένο
1 μεγάλο κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Βάζουμε το λάχανο τουρσί, το μήλο, το κρεμμύδι, την καστανή ζάχαρη και τους σπόρους του κύμινο σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ μέσα, για περίπου 45 λεπτά. (Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο μιας μπριζόλας θα πρέπει να δείχνει 65 βαθμούς)
Καλή όρεξη!