Ελληνική Κουζίνα

Εύκολες γαρίδες στην κατσαρόλα

Εύκολες γαρίδες στην κατσαρόλα

Αν νηστεύετε ή αν θέλετε να βάζετε τα καλά λιπαρά στη διατροφή σας εύκολα και γρήγορα, σας προτείνουμε τις εύκολες γαρίδες στην κατσαρόλα, μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες).

Υλικα που θα χρειαστειτε:

10 μέτριες γαρίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σκόρδο.
Αφήνουμε για ½ λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις γαρίδες να ψηθούν για 3-4 λεπτά φροντίζοντας να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.
Προσθέτουμε αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
Ανακατεύουμε 1 – 2 φορές και βλέπουμε ότι σχηματίζεται μια πυκνή λευκή σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: neadiatrofis.gr