Μια δροσιστική ιαπωνική καλοκαιρινή απόλαυση! Ο κατάλληλος τρόπος να σερβίρετε ζελέ καφέ είναι με παγωμένη σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας, αν και είναι επίσης νόστιμο με παγωτό, κανονική σαντιγί ή αρωματισμένη κρέμα καφέ! Μπορεί να σερβιριστεί στερεό σε ποτήρια ή σε κύβους σε μπολ. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (8 γραμμάρια) ζελατίνη χωρίς γεύση
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρέσκου καφέ
Εκτέλεση της συνταγής:
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την διαλυμένη ζελατίνη, τον καφέ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μοιράστε τα σε ποτήρια για μεμονωμένες μερίδες ή σε ένα μεγάλο τηγάνι για να το κάνετε κύβους. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί, 6 με 7 ώρες.
Καλή όρεξη!