Ακόμη μια εξαιρετική ινδική συνταγή είναι το ινδικό ψάρι με κάρυ! Ένα πολύ πικάντικο πιάτο, ο,τι πρέπει για τους λάτρεις των καυτερών και πικάντικων!
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές λάδι
4 φιλέτα λευκών ψαριών
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
5 μισά κάσιους
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ανακατέψτε τη μουστάρδα, το πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα ρηχό μπολ. Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού, γυρίζοντας τα και απ τις δυο πλευρές μέσα στο μείγμα. Μαρινάρετε τα ψάρια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Συνδυάστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάσιους σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε το παρασκευασμένο μείγμα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για ένα ή δύο λεπτά. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν, κουρκούμη, κύμινο, κόλιανδρο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζάχαρη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για επιπλέον πέντε λεπτά. Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο ζωμό ντομάτας και λαχανικών.
Βήμα 5
Βάλτε τα φιλέτα ψαριών σε ένα ταψί, προσθέτοντας επιπλέον μαρινάδα (αναλόγως πόσο θέλτε). Γεμίστε τα ψάρια με τη σάλτσα, καλύψτε το ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα το ψάρι με ένα πιρούνι. Περίπου για 30 λεπτά. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 50 λεπτά
Μερίδες: 4