Ιταλικό λαβράκι στο φούρνο: Αν λαχταρήσατε ένα νόστιμο θαλασσινό πιάτο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Ένα απλό, αλλά γευστικό δείπνο ψαριού στο φούρνο που μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα και διασκεδαστικά. Το λαβράκι συνδυάζεται ιδανικά με τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ενώ οι ελιές και το κουκουνάρι δίνουν την επιπλέον πινελιά με τα υπέροχα αρώματά τους. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 βάζο (περίπου 290 γραμμάρια) ολόκληρες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
λίγο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
3 χοντρές φέτες λεμόνι, τις υπόλοιπες κομμένες σε ψιλές φέτες για σερβίρισμα
2 λαβράκια
15 ελιές Καλαμών
25 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ρίξτε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια με τα καρυκεύματα και μια λίγο ελαιόλαδο. Τα απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το σκόρδο και το λεμόνι στα κρεμμύδια και στις πιπεριές. Τοποθετήστε από πάνω το λαβράκι, αλείψτε το με λίγο λάδι, αλατοπιπερώστε το και ψήστε για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ελιές και το κουκουνάρι στα λαχανικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!