Δοκιμάστε αυτή την εύκολη φιλιππινέζικη συνταγή για καλαμάρια adobo. Για καλύτερη γεύση χρησιμοποιείστε φρέσκα, μικρότερα καλαμάρια. Τα καλαμάρια σιγοβράζονται με κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, ξύδι και σάλτσα σόγιας για ένα νόστιμο γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
½ φλιτζάνι λευκό ξύδι
½ φλιτζάνι νερό
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα καλαμάρια, το ξύδι και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήστε το στη φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 7 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σόγιας στο μείγμα. Ρίξτε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!