Κινέζικα νoυντλς dan dan: Δείτε αυτή την υπέροχη συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα κλασικό κινέζικο πιάτο σετσουάν που περιλαμβάνει μια πικάντικη σάλτσα πάνω από τα νουντλς. Το τζίντζερ και η πάστα τσίλι δίνουν το κάτι παραπάνω σε αυτό το λαχταριστό και χορταστικό πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) νουντλς αυγών
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
⅔ φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 κουταλιές της σούπας sambal oelek (πάστα τσίλι)
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κομμάτι 2,5 εκατοστών φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
¼ κιμά χοιρινό
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι αγγούρι – ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει μια γρήγορη βράση. Βάλτε τα νουντλς αυγών να βράσουν, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, για 7 έως 9 λεπτά. Στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ, κρατώντας τα 3/4 του φλιτζανιού από το υγρό. Τοποθετήστε τα νουντλς σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φιστίκια στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά. Βάλτε τα φιστίκια, τη σάλτσα σόγιας, την πάστα τσίλι sambal oelek, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αλεσθούν.
Βήμα 3
Βάλτε το χοιρινό και το αλάτι σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, ανακατεύοντας για να θρυμματιστεί, περίπου για 8 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα φιστικιών και τα 3/4 φλιτζάνι υγρό μαγειρέματος στον κιμά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το μείγμα χοιρινού κρέατος, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιαντρο και τον χυμό λάιμ πάνω στα νούντλς. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!