Με χαρά σας προτείνουμε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή για να προετοιμάσετε ένα πιάτο κοτόπουλο με κουάκερ ρυζιού, που θα σας ενθουσιάσει! Μπορείτε να το ετοιμάσετε για πρωινό ή ακόμη και να το σερβίρετε και για σνακ
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (προαιρετικά)
5 ¼ φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι ριζάλευρο
Αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού (Προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μαζί για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ψαριού στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ριζάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι δεν κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρετε με το πράσινο κρεμμύδι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και επιπλέον σάλτσα ψαριού, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!