Κρεμώδης πολέντα με παρμεζανα: Μια ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε μια εύκολη και νόστιμη κρεμώδη πολέντα. Η πολέντα είναι ένα χοντρόκοκκο αλεύρι καλαμποκιού, που η υφή του μοιάζει με σιμιγδάλι και είναι το τέλειο συνοδευτικό σαν κρεμώδης πουρές ή, μόλις κρυώσει καλά, μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τηγανίσετε σε μπόλικο σπορέλαιο ή να την ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες. Αυτό το πιάτο σερβίρεται υπέροχα σαν ορεκτικό ή σαν βάση για ένα χορταστικό στιφάδο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (½ κιλό) πολέντα, κομμένη σε κύβους 1 – 1,5 εκατοστού
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε την πολέντα και το ζωμό κοτόπουλου μαζί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί τελείως η πολέντα, περίπου για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα με το μείγμα πολέντας. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!