Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για μια οικογενειακή μυστική Μεξικάνικη σάλτσα! Εύκολη στην παρασκευή του αλλά με ιδιαίτερο υλικό: την τεκίλα! Είναι μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα pico de gallo που ταιριάζει ως συνοδευτικό με όλα τα μεξικάνικα πιάτα! Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 λάιμ, στυμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τεκίλα
6 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προσθέστε σε ένα μπολ το μαϊντανό, το κόλιαντο, και το χυμό λάιμ. Ανακατέψτε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το μαύρο πιπέρι και τέλος την τεκίλα μαζί στο μπολ με το μείγμα και ανακατέψτε έως ότου τα μπαχαρικά απλωθούν καλά-καλά σε όλο το μείγμα σας.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να απλωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Η σάλτσα είναι έτοιμη και, αν θέλετε, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αφού την καλύψετε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα για να μην αφήσει την έντονη μυρωδιά και στα υπόλοιπα υλικά σας.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 12
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
23,6 θερμίδες, 1,1 g πρωτεΐνης, 5,2 g υδατάνθρακες, 0 mg χοληστερόλης, 395 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για Μεξικάνικο σάντουιτς με καυτερή σος!