Αυτή η ιαπωνική συνταγή για ψητή πέστροφα με γουαζάμπι θα γίνει η αγαπημένη σας! Μια πολύ εύκολη συνταγή και γρήγορη στην εκτέλεση που, σε αντίθεση με τις περισσότερες ιαπωνικές συνταγές, δεν απαιτεί πολλά υλικά. Ετοιμάστε, λοιπόν, την πέστροφα και το γουαζάμπι σε ένα μοναδικό ασιατικό πιάτο που θα τους ξετρελάνει όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα γουαζάμπι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο κιμά
¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένη ρίγανη (ή περισσότερο για γεύση)
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή περισσότερο για γεύση)
4 φιλέτα πέστροφας
1 πρέζα καρύκευμα κατζούν (όπως το Tony Chachere’s)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C. Ευθυγραμμίστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε με ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, την πάστα γουαζάμπι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Κόψτε μια διαγώνια κάθετα σε κάθε κομμάτι ψαριού και αλείψτε τα φιλέτα με το μείγμα γουαζάμπι. Τοποθετήστε τα ψάρια στο λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε με καρυκεύματα κατζούν.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου το ψάρι είναι αδιαφανές και ξεφλουδίζει εύκολα. Και σε περίπου 7 έως 9 λεπτά έχει γίνει η πέστροφα με γουαζάμπι!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
227,7 θερμίδες, 22,6 g πρωτεΐνης, 3,3 g υδατάνθρακες, 60,2 mg χοληστερόλης, 1031,5 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή για σουκιγιάκι με βοδινό κρέας και ψητά λαχανικά!