Η πίτσα με αγκινάρες και φέτα είναι ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Οι αγκινάρες εκτοξεύουν αυτήν την ελληνική πίτσα στην κορυφή των γεύσεων και έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών κατά της γήρανσης και καταπολέμησης των ασθενειών! Δοκιμάστε και απολαύστε τη μοναδική της γεύση!
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Μισό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κιλό ζύμη πίτσας
½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο βασιλικού
1 συσκευασία καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα στήθος κοτόπουλου, στραγγισμένο
1 κονσέρβα φέτες μανιτάρια, στραγγισμένα
1 κονσέρβα μαύρες ελιές, στραγγισμένες και κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι 28 εκατοστών, σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσες μπάλες. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, με αλευρωμένο πλάστη, κυλήστε κάθε μπάλα σε κύκλο 25 εκατοστών. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μεγάλο ταψί. Αλείψτε τις κρούστες με το υπόλοιπο λάδι.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε τη σάλτσα πέστο στη ζύμη πίτσας σε απόσταση 2,5 εκατοστών από την άκρη. Προσθέστε από πάνω το κόκκινο κρεμμύδι, τις καρδιές αγκινάρας, τα κομματάκια κοτόπουλου, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και τη φέτα. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή έως ότου η κρούστα ψηθεί και γίνει αφράτη με χρυσό-καφέ χρώμα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 12
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
263,1 θερμίδες, πρωτεΐνες 12,2 g, υδατάνθρακες 22,9 g, λίπος 13,6 g, χοληστερόλη 23,4 mg, νάτριο 759,1 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!