Μια αυθεντική ιταλική συνταγή για μακαρόνια παπιόν με ντομάτες λουκάνικα και κρέμα! Όσο περίεργος κι αν ακούγεται ο συνδυασμός, η σάλτσα με τα λουκάνικα δένουν απίστευτα με την κρέμα, η οποία δίνει μια τρομερή υφή σε αυτό το πιάτο! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 πακέτο μακαρόνια παπιγιόν
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό γλυκό ιταλικό λουκάνικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τοματίνια, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό για περίπου 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν όσο μαλακά επιθυμείτε. Στραγγίξτε τα παπιόν και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το λουκάνικο και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι το λουκάνικο να γίνει ομοιόμορφα καφέ. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατέψτε τις ντομάτες, την κρέμα και το αλάτι. Σιγοβράζουμε έως ότου το μείγμα σφίξει, για περίπου 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
656 θερμίδες, 42,1 g λίπους, 50,9 g υδατάνθρακες, 20,1 g πρωτεΐνης, 111 mg χοληστερόλης, 1088 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για την πίτσα του Jay!