Η σαλάτα κριθαριού μια νόστιμη, πολύχρωμη ελληνική σαλάτα, με καρδιές αγκινάρας και φέτα ! Προσθέστε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα τριμμένης φέτας και μαύρες ελιές, ανάλογα με τα γούστα σας. Το καρύκευμα πιπεριού και λεμονιού προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα. Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 ½ φλιτζάνια άψητο κριθαράκι
2 κουτιά μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα
1 κονσέρβα μαύρες ελιές, στραγγισμένες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πιπέρι-λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ή λιγότερο αν τα προτιμάτε al dente. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά. Αποστραγγίστε τις καρδιές της αγκινάρας, διατηρώντας τη μαρινάδα σε ξεχωριστό μπολ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις καρδιές αγκινάρας, τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το καρεύκευμα πιπέρι-λεμονιού. Ανακατέψτε αρκετά, ώστε να απλωθούν τα υλικά καλά και στη συνέχεια ψύξτε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 3
Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε τη μαρινάδα αγκινάρας που κρατήσατε πάνω από τη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 1 ώρα 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
325,8 θερμίδες, πρωτεΐνες 13,1 g, υδατάνθρακες 48,7 g, λίπος 10,2 g, χοληστερόλη 22,3 mg, νάτριο 615,2 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για πίτσα με αγκινάρες και φέτα!