Καταπληκτική ελληνική συνταγή για σαλάτα με τριμμένο καρότο και μήλο, που είναι μια απολαυστική προσθήκη στο καλοκαιρινό σας γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε όσο ποσότητα καρότου και μήλου θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 φλιτζάνια καρότα τριμμένα
1 μήλο Granny Smith, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας καρθαμέλαιο
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. ρίχνουμε το σουσάμι στο ζεστό τηγάνι. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι το σουσάμι να ροδίσει ελαφρά και να μυρίσει, για 3 με 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τα καρότα, το μήλο, το καβουρδισμένο σουσάμι και τον μαϊντανό μαζί σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Περιχύνουμε σιγά σιγά το λάδι καρδάμου στο μείγμα χυμού λεμονιού ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε dressing πάνω από το μείγμα καρότου.
Σημείωση του Μάγειρα: Αν θέλετε, αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.