H σούπα μίσο με μανιτάρια σιτάκε είναι μια κλασική ιαπωνική συνταγή με μανιτάρια και τόφου. Μια ελαφριά σούπα, πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση. Ιδανικό πιάτο για να σας ζεστάνει το χειμώνα και με θερμίδες… απειροελάχιστες!!! Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη πάστα μίσο και ζωμό λαχανικών. Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 μανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι πάστα μίσο
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
⅓ φλιτζάνι κομμένο σε φέτες τόφου
2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράζουμε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα μανιτάρια, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σιγοβράστε 4 λεπτά. Ανακατέψτε την πάστα μίσο και τη σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 2
Προσθέστε στο ζωμό μαζί με το τόφου και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό περισσότερο. Ρίχνουμε τη σούπα σε μπολ και γεμίζουμε με τα πράσινα κρεμμύδια.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
91,6 θερμίδες, 5,5 g πρωτεΐνης, 11,8 g υδατάνθρακες, 0 mg χοληστερόλης, 1405,9 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo!