Δείτε αυτή την εξαιρετική ιταλική συνταγή για πεντανόστιμη σούπα toscana. Πολύ εύκολη στην προετοιμασία της, με την σωστή ποσότητα μπαχαρικών αποκτά μια φανταστική γεύση. Αυτή η σούπα είναι ακαταμάχητη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό ιταλικό λουκάνικο
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια (1 εκατοστό περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
5 κονσέρβες (380 γραμμάρια περίπου) ζωμός κοτόπουλου
6 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ μάτσο φρέσκο σπανάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το ιταλικό λουκάνικο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα ταψί στον φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά, να ροδίσουν και να μην είναι πλέον ροζ, για 10 έως 15 λεπτά.
Βήμα 2
Βάλτε και το μπέικον στον φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνοντας μερικές κουταλιές της σούπας σταγόνες από το μπέικον στον πάτο του ταψιού. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήστε τα μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά και διάφανα, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου στο ταψί με το μείγμα μπέικον και κρεμμυδιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις πατάτες και βράστε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαγειρεμένο λουκάνικο. Προσθέτουμε το σπανάκι στη σούπα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!