Ο ψητός ανανάς με ρύζι και ζαμπόν είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, με εξαιρετικό άρωμα, που είναι πολύ φθηνότερο, πιο νόστιμο και πιο υγιεινό από το φαγητό! Είναι φτιαγμένο με καστανό ρύζι και πολλά λαχανικά. Αυτό το κινέζικο πιάτο ενδείκνυται κυρίως για βραδινό γεύμα
Τι θα χρειαστείτε
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκή πιπεριά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
½ φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
2 φλιτζάνια ανανά σε κύβους
½ φλιτζάνι ζαμπόν σε κύβους
2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Χτυπάμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το αλεσμένο τζίντζερ και το λευκό πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ πάνω σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι μαλακό και ημιδιαφανές, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε τα καρότα, το καλαμπόκι και τα μπιζέλια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 3 έως 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε σε καστανό ρύζι, ανανά, ζαμπόν, πράσινα κρεμμύδια και σάλτσα σόγιας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 6