Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικο λουκούμι

Τούρκικο λουκούμι

Συνταγή για τούρκικα λουκούμια: Το τούρκικο λουκούμι είναι μια παραδοσιακή τούρκικη συνταγή για λουκούμι, που παρασκευάζεται στην Τουρκία από τον 15ο αιώνα μ.Χ. Στην παρασκευή του συνήθως χρησιμοποιείται ροδόνερο, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες εναλλακτικές γεύσεις αν επιθυμείτε. Κατά το μαγείρεμα του ζελέ, μπορεί να αποκτήσει ελαφρώς σκούρο/καμένο χρώμα. Αυτό είναι φυσικό και δεν επηρεάζει τη γεύση. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Γίνεται ένα εξαιρετικό συνοδευτικό με τον καφέ σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

3 φύλλα ζελατίνης (χωρίς άρωμα)

2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο

1 πρέζα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ευθυγραμμίστε ένα ταψί 23 εκατοστών με αρκετό φύλλο αλουμινίου ώστε να κρέμεται στις πλευρές. Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και τη ζελατίνη μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράστε, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και μαγειρέψτε σιγοβράζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα απευθείας μέσα στη φόρμα κέικ.

Βήμα 4

Καλύψτε το ταψί με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε 8 ώρες έως μια νύχτα.

Βήμα 5

Αλείψτε ελαφρά μια σανίδα κοπής με λίγη από τη ζάχαρη άχνη. Αναποδογυρίστε το ταψί πάνω στο ξύλο κοπής. Ξεφλουδίστε απαλά το φύλλο αλουμινίου από την επιφάνεια της ζελατίνης. Κόψτε τη ζελατίνη σε τετράγωνα.

Βήμα 6

Απλώστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα φαρδύ, ρηχό πιάτο. Κυλήστε απαλά τους κύβους ζελατίνης στη ζάχαρη άχνη για να καλυφθούν με αυτή.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 8 ώρες 30 λεπτά

Μερίδες: 30

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

69,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,6 g, υδατάνθρακες 17,3 g, λίπος: χοληστερόλη mg, νάτριο 1,6 mg.

Ανακαλύψτε τις κατάλληλες λάμπες led εδώ!