Ελληνική Κουζίνα

Σαλάτα κριθαριού

Σαλάτα κριθαριού

Η σαλάτα κριθαριού μια νόστιμη, πολύχρωμη ελληνική σαλάτα, με καρδιές αγκινάρας και φέτα ! Προσθέστε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα τριμμένης φέτας και μαύρες ελιές, ανάλογα με τα γούστα σας. Το καρύκευμα πιπεριού και λεμονιού προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνια άψητο κριθαράκι

2 κουτιά μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα

1 κονσέρβα μαύρες ελιές, στραγγισμένες

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πιπέρι-λεμόνι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ή λιγότερο αν τα προτιμάτε al dente. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά. Αποστραγγίστε τις καρδιές της αγκινάρας, διατηρώντας τη μαρινάδα σε ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις καρδιές αγκινάρας, τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το καρεύκευμα πιπέρι-λεμονιού. Ανακατέψτε αρκετά, ώστε να απλωθούν τα υλικά καλά και στη συνέχεια ψύξτε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε τη μαρινάδα αγκινάρας που κρατήσατε πάνω από τη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 1 ώρα 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

325,8 θερμίδες, πρωτεΐνες 13,1 g, υδατάνθρακες 48,7 g, λίπος 10,2 g, χοληστερόλη 22,3 mg, νάτριο 615,2 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για πίτσα με αγκινάρες και φέτα!