Ελληνική Κουζίνα

Ψητές πατάτες στο φούρνο

Ψητές πατάτες στο φούρνο

Κλασική ελληνική συνταγή για πατάτες στο φούρνο με σκόρδο, λεμόνι και βότανα μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο και λευκό κρασί. Ενα πολύ ωραίο και νόστιμο πιάτο, που πάντα είναι επιτυχημένο και ευπρόσδεκτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
⅛ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ντρέσινγκ ιταλικής σαλάτας
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, χυμό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε ένα μείγμα καρυκευμάτων με την πιπεριά, τη μαντζουράνα, τον βασιλικό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το νερό, το ελαιόλαδο, το ντρέσινγκ, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το 1/2 του μείγματος των καρυκευμάτων. Αδειάζετε σε ένα μέτριο ταψί. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλείφουμε με το μείγμα και τις πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βήμα 3
Ψήνετε τις πατάτες για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρετε!