Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για μια υπέροχη πολύχρωμη σαλάτα με αβοκάντο. Η γεύση των φρέσκων λαχανικών και τα έντονα χρώματα κάνουν αυτή την θρεπτική σαλάτα μοναδική, ενώ το αβοκάντο προσθέτει μια απολαυστική κρεμώδη υφή. Το ντρέσινγκ ιταλικής σαλάτας είναι μια σάλτσα σαλάτας, που αποτελείται από νερό ή χυμό λεμονιού, φυτικό έλαιο, ψιλοκομμένες πιπεριές, ζάχαρη ή σιρόπι, βότανα και μπαχαρικά και μερικές φορές κρεμμύδι και σκόρδο. Μια εξαιρετική σαλάτα, ιδανική για τους φίλους της vegan διατροφής!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε οκτώ κομμάτια
1/2 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν)
2 κουταλιές της σούπας ντρέσινγκ ιταλικής σαλάτας
1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά. Προσθέστε to dressing και ανακατέψετε καλά. Αφήστε να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα. Λίγο πριν να σερβίρετε, προσθέστε το αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά.
Καλή όρεξη!