Καστανό ρύζι ιαπωνικού τύπου: Μια εύκολη και απλή συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα απλό, παραδοσιακό και υγιεινό ιαπωνικό καστανό ρύζι. Ενας ωραίος συνδυασμός καστανού ρυζιού που σερβίρεται με τζίντζερ, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, σάλτσα σόγιας και κόκκους σόγιας. Ενα νόστιμο πιάτο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε στη στιγμή και να συνοδεύσετε με αυτό σχεδόν κάθε γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια καστανό ρύζι
175 γραμμάρια κατεψυγμένους κόκκους σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τους κόκκους σόγιας τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε το βρασμένο ρύζι και τους κόκκους σόγιας, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας σόγιας. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!