Μια συνταγή της φιλιππινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε μια πεντανόστιμη και εύκολη πίτσα αρνιού, φτιαγμένη με κιμά αρνιού πάνω από ένα άλειμμα από σάλτσα chutney φρούτων. Το τυρί μποκατσίνι συνδυάζεται τέλεια με την σάλτσα και τον κιμά. Μια ξεχωριστή λιχουδιά για μια γευστική εμπειρία ακαταμάχητη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 βάζο (250 γραμμάρια) γλυκόξινη σάλτσα τσάτνει φρούτων
2 βάσεις πίτσας
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
6-8 μπάλες τυριού μποκοντσίνι, κομμένες
Φρέσκο δυόσμο και καβουρδισμένο κουκουνάρι για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το αρνί και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν. Προσθέστε ⅓ φλιτζάνι τσάτνεϊ φρούτων. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (στον ανεμιστήρα).
Βήμα 3
Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ φρούτων σε κάθε βάση πίτσας. Ρίξτε το μισό αρνί πάνω από κάθε πίτσα. Σκορπίζουμε πάνω από το κόκκινο κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μποκοντσίνι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσει το τυρί.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι από πάνω έξτρα κουταλιές τσάτνεϊ φρούτων και πασπαλίζετε με κουκουνάρι και φρέσκα κλωνάρια δυόσμο.
Καλή όρεξη!