Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μοσχαράκι με νουντλς (gyudon)

Ιαπωνικό μοσχαράκι με νουντλς (gyudon)

Το gyūdon, γνωστό και ως gyūmeshi, είναι ένα πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας, που αποτελείται από ένα μπολ με ρύζι με μοσχαράκι και κρεμμύδι σιγοβρασμένο σε μια ήπια γλυκιά σάλτσα με γεύση ντάσι, σάλτσα σόγιας και mirin. Αυτό το κλασικό ιαπωνικό πιάτο έχει χαμηλά λιπαρά, είναι γρήγορο και εύκολο να παρασκευαστεί, με απαλό μοσχαρίσιο κρέας και νουντλς της προτίμησής σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 ml σάλτσα σόγιας
100 ml κρασί mirin
100 ml σάκε
200 ml ζωμός λαχανικών ή ιαπωνικό ζωμό ντάσι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μισές ροδέλες
400 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς το λίπος, κομμένη σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια νουντλς
Για το σερβίρισμα:
ιαπωνικό ρύζι στον ατμό
τουρσί τζίντζερ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
σκόνη τσίλι shichimi togarashi (προαιρετικά, διαθέσιμο σε καταστήματα με ασιατικά είδη ή στο διαδίκτυο)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σόγια, το κρασί mirin, το σάκε, το ζωμό λαχανικών και τη ζάχαρη να βράσουν. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τη μπριζόλα και σιγοβράστε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

ΒΗΜΑ 2

Ξεπλένουμε τα νουντλς και τα στραγγίζουμε. Προσθέστε τα στο κρέας και το ζωμό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι, τζίντζερ τουρσί, φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγη σκόνη τσίλι, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!