Μια γνήσια συνταγή της ινδικής κουζίνας για να μαγειρέψετε μοσχαρίσιο keema με καρότα και πατάτες. Το Keema είναι ένα παραδοσιακό ασιατικό πιάτο που φτιάχνεται με κιμά, αρωματισμένο με πικάντικη σκόνη κάρυ και μερικά καρότα και πατάτες για επιπλέον υφή. Ενα πιάτο γεμάτο ασιατικά αρώματα και γεύσεις, χορταστικό και πεντανόστιμο. Πραγματικά, αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας πικάντικο κάρυ σε σκόνη
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κομμάτια 3 εκατοστών
2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 ml ζωμός λαχανικών (προαιρετικά)
ρύζι μπασμάτι, φρέσκο κόλιανδρο και τσάτνεϊ μάνγκο ή λάιμ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα καθώς ψήνεται. Τον βγάζουμε από το τηγάνι, πετάμε όλο το λίπος και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ με λίγο καρύκευμα για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ, την πατάτα και τα καρότα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, 500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών και τον κιμά. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, φρέσκο κόλιανδρο και τσάτνεϊ μάνγκο ή λάιμ.
Καλή όρεξη!