Μια υπέροχη συνταγή από την φιλιππινέζικη κουζίνα, για λούμπια στον αέρα. Γευστικά δεν υπάρχει διαφορά με τα τηγανητά, έχουν την ίδια τραγανότητα και νοστιμιά, έχουν όμως πολύ λιγότερες θερμίδες και είναι πολύ πιο υγιεινά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό ζεστό ιταλικό λουκάνικο
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζανιού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι νεροκάστανα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
16 φύλλα περιτυλίγματος spring roll
σπρέι λαδιού αβοκάντο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αφαιρέστε το περίβλημα από το λουκάνικο και ρίξτε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα νεροκάστανα. Ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά και διάφανα, για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε στη φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Πασπαλίστε με σάλτσα σόγιας, αλάτι και τζίντζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα ρολό περιτύλιγμα υπό γωνία. Τοποθετήστε λίγη γέμιση 1/4 φλιτζανιού στο κέντρο του φύλλου περιτυλίγματος. Διπλώστε την κάτω γωνία πάνω από τη γέμιση και πιέστε στα πλαϊνά για να σχηματίσετε ένα ρολό. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να υγράνετε ελαφρά τις άκρες με νερό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Αλείφετε κάθε ρολό με σπρέι λαδιού αβοκάντο.
Βήμα 3
Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τα ρολά λούμπια στο καλάθι, φροντίζοντας να μην κολλήσουν. Μαγειρέψτε σε παρτίδες εάν χρειάζεται. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Γυρίστε τα και αφήστε για περίπου 4 λεπτά ακόμα.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ιταλικό λουκάνικο ή κιμά χοιρινού προτιμάτε
Καλή όρεξη!