Ψητό ψάρι ιταλικού στυλ: Ετοιμάστε με αυτή την εύκολη συνταγή της ιταλικής κουζίνας ένα πιάτο με ιταλικό στιλ και φινέτσα. Διαλέξτε ένα λευκόσαρκο ψάρι που προτιμάτε, ψήστε το για πολύ λίγη ώρα με ντοματίνα, ελιές και κουκουνάρι, στολίστε το με λίγο βασιλικό, και έχετε ένα καταπληκτικό και νόστιμο γεύμα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια ντοματίνια
50 γραμμάρια μαύρες ελιές
25 γραμμάρια κουκουνάρι
1 μεγάλη χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Παίρνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη φλούδα και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα φιλέτα με τη φλούδα προς τα κάτω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο ταψί, με το δέρμα προς τα κάτω.
Βήμα 2
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζουμε γύρω από τα φιλέτα. Κόβουμε τις ελιές στη μέση και τις σκορπίζουμε πάνω από τις ντομάτες, ακολουθούμενες από το κουκουνάρι.
Βήμα 3
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Βγάζουμε από το φούρνο και σκορπίζουμε πάνω στις ντομάτες τα φύλλα βασιλικού. Τις βάζετε με ένα κουτάλι σε τέσσερα ζεστά πιάτα και τοποθετείστε από πάνω τα φιλέτα ψαριού. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!