Μια εύκολη εκδοχή της ιταλικής συνταγής του πιάτου με ριζότο, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στον κόπο για το ανακάτεμα που συνήθως χρειάζεται. Κατά τα υπόλοιπα, είναι μια συνταγή απλή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό καθημερινό γεύμα. Απλώς ρίξτε τα υλικά στον φούρνο και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του. Αυτό το ριζότο με κόκκινες πιπεριές έχει ένα πλούσιο άρωμα και γεύση που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, ενώ είναι ιδανικό και για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ ρύζι για ριζότο
100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά ή χρησιμοποιήστε περισσότερο ζωμό)
1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια ψητές πιπεριές, κατεψυγμένες
500 ml ζωμός λαχανικών
1 χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το κρασί, (προαιρετικά), ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και 400 ml από τον ζωμό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με παρμεζάνα (προαιρετικά) και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!