Μια πολύ ωραία ελληνική συνταγή, με ιταλικές επιρροές, για ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια στο φούρνο. Ενα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο, πολύ καλή ιδέα για δείπνο που θα ικανοποιήσει όλους τους καλοφαγάδες. Χρησιμοποιήστε φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου για να δημιουργήσετε αυτή την καταπληκτική συνταγή για ριζότο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για καθημερινά δείπνα ή για δείπνα Σαββατοκύριακου. Σερβίρετε το ριζότο σας με λιωμένο τυρί για έξτρα γεύση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
50 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C με αέρα. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο σε 2 παρτίδες. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα
Βήμα 3
Προσθέστε το ρύζι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει γυαλιστερό. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και τα αφήνουμε να βράσουν. Σκεπάζετε και ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά. Ρίξτε μέσα το σπανάκι. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Καλή όρεξη!