Vegan μπράουνις σοκολάτας: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας για να ετοιμάσετε ζουμερά μπράουνις χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά. Είναι ιδανικά για φίλους της vegan διατροφής και για άτομα που ακολουθούν δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά. Γίνονται εύκολα και έχουν απόλυτα θεϊκή γεύση. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι καφέ
80 γραμμάρια vegan μαργαρίνη, συν επιπλέον για λίπανση
125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκατοστών με λαδόκολλα. Συνδυάστε το λιναρόσπορο με 6 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά 120 γραμμάρια σοκολάτα, τον καφέ και τη μαργαρίνη με 60 ml νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός, ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή, διασφαλίζοντας ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί καλά. Προσθέστε το μείγμα του λιναρόσπορου, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη σοκολάτα και μετά το μείγμα του αλευριού. Ρίξτε τα μέσα στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση να βγαίνει καθαρή με υγρή ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και μετά κόβουμε σε τετράγωνα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο και να το καταναλώσετε εντός τριών ημερών.
Καλή όρεξη!