Vegan καρμπονάρα: Αν είστε φίλοι της vegan διατροφής και λαχταρήσατε μια καρμπονάρα, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Απλά χρησιμοποιείστε μανιτάρια και καπνιστή πάπρικα αντί για μπέικον- που χρησιμοποιείται στην κλασική ιταλική καρμπονάρα- και θα έχετε μαγειρέψει ένα υπέροχο και υγιεινό πιάτο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
360 γραμμάρια μακαρόνια ολικής αλέσεως
85 γραμμάρια ανάλατα κάσιους
2 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοτριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 κολοκυθάκια (περίπου 320 γραμμάρια ), ξεφλουδισμένα και μετά τριμμένα
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες μαγιάς, προαιρετικά
320 γραμμάρια σπανάκι, μαγειρεμένο, ως συνοδευτικό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά ή ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, κρατώντας λίγο από το νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάσιους, το μπουγιόν και τη μουστάρδα και μετά περιχύνουμε με 350 ml βραστό νερό.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια και το τριμμένο σκόρδο και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Τα κατεβάζουμε τη φωτιά, βάζουμε την πάπρικα, τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το τριμμένο κολοκυθάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπήστε τα μουλιασμένα κάσιους, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και τις θρεπτικές νιφάδες μαγιάς (προαιρετικά), μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε για λίγο στη φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέστε τα μακαρόνια και ρίξτε το μείγμα κάσιους και κολοκυθιού μέχρι να καλυφθούν καλά και στη συνέχεια ρίξτε τα καπνιστά μανιτάρια. Μπορείτε, αν θέλετε, να σερβίρετε τα μισά – με το μισό σπανάκι στο πλάι- και τα υπόλοιπα κρυώστε τα για άλλη μια μέρα. Θα διατηρηθούν για τρεις ημέρες. Τα ζεσταίνουμε ξανά σε σκεπασμένο τηγάνι με λίγο νερό και βράζουμε το υπόλοιπο σπανάκι για να το σερβίρουμε στο πλάι.
Καλή όρεξη!