Σας παρουσιάζουμε αυτή την γερμανική συνταγή για λουκάνικα που τηγανίζονται σε μπύρα και κρεμμύδια. Ένα πολύ ικανοποιητικό πιάτο αν σας αρέσουν οι γερμανικές γεύσεις. Λατρεύουμε αυτό το πιάτο που σερβίρεται με πατάτες, με πικάντικη ζεστή γερμανική μουστάρδα, ελβετικό τυρί και μια παγωμένη μπύρα στο πλάι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅛ κουταλάκι του γλυκού σπόροι σέλινου
⅛ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
1/2 κιλό φρέσκα λουκάνικα bratwurst
1 κουτί ή μπουκάλι μπύρα lager
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1 κιλό λάχανο τουρσί (κατά προτίμηση σε βαρέλι), στραγγισμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε τους σπόρους σέλινου και τους σπόρους του κύμινου σε ένα γουδί και γουδοχέρι μέχρι να τους αλέσετε καλά. Βάλτε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίξτε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τη μπύρα, την καστανή ζάχαρη, τη στεγνή μουστάρδα, το κρεμμύδι σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι, το ζιζάνιο άνηθου και τους θρυμματισμένους σπόρους σέλινου και κύμινο σε ένα μπολ, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και τα περιχύνουμε πάνω στα λουκάνικα. Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ξεσκεπάστε και αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια. Βράζουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο, σιροπιαστό υγρό, για περίπου 20 λεπτά. Γείρετε το τηγάνι για να κυλήσετε τα λουκάνικα στην κολλώδη σάλτσα μέχρι να επικαλυφθούν καλά. Μεταφέρετε τα λουκάνικα σε μια πιατέλα και κρατήστε τα ζεστά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το λάχανο στο ίδιο τηγάνι για να ανακατευτεί με την υπόλοιπη σάλτσα που απέμεινε, για 5 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το λάχανο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω με τα ψημένα λουκάνικα.
Καλή όρεξη!