Ινδική Κουζίνα

Γρήγορο biryani αρνιού

Γρήγορο biryani αρνιού

Το biryani είναι ένα πιάτο της ινδικής κουζίνας, που φτιάχνεται με ινδικά μπαχαρικά, ρύζι και συνήθως κάποιο είδος κρέατος, ή σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς κρέας, και μερικές φορές, επιπλέον, αυγά και πατάτες. Αυτή η εκδοχή της συνταγής χρησιμοποιεί αρνάκι, ρύζι μπασμάτι, σπανάκι και ζωμό αρνιού ή κοτόπουλου. Ενα πολύ απλό και νόστιμο πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας πικάντικη πάστα κάρυ
500 γραμμάρια άπαχη μπριζόλα αρνιού ή φιλέτο λαιμού, σε κύβους
200 γρ ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο με κρύο νερό
400 ml ζωμός αρνιού ή κοτόπουλου
200 γρ σπανάκι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε την πάστα κάρυ μέχρι να μυρίσει, προσθέτουμε το αρνάκι και το τηγανίζουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τον ζωμό και μετά ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι, ξαναβάζουμε το καπάκι στο τηγάνι, αφήνουμε να αχνιστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!