Ινδικό κοτόπουλο kadai: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα από τα πιο νόστιμα και πιο εύκολα πιάτα κοτόπουλου που έχετε φτιάξει ποτέ. Το κοτόπουλο kadai είναι ένα απλό, πικάντικο πιάτο και παρασκευάζεται παραδοσιακά σε γουόκ από χυτοσίδηρο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μεγάλο τηγάνι. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τις πιπεριές τσίλι ανάλογα με το γούστο σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
7 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι και ανακατέψετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 7 λεπτά. Βάλτε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σκούρο κόκκινο και η σάλτσα να πήξει και να αρχίσει να κολλάει στο τηγάνι, για 10 με 15 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!