Αυτή η κλασική φιλιππινέζικη συνταγή για κοτόπουλο adobo είναι απλή στην παρασκευή της και διάσημη σε όλους όσους την έχουν δοκιμάσει. Το κοτόπουλο γίνεται πεντανόστιμο και λαχταριστό! Σερβίρεται πάνω από ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου), κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
⅓ φλιτζάνι ξύδι
⅔ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και μετά βγάλτε τα. Προσθέστε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 6 λεπτά.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώνουμε με τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και την δάφνη. Προσθέστε το ροδισμένο κοτόπουλο, δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να ψηθεί, για 35 με 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!