Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη και πολύ χαρακτηριστική μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο baja. Για λίγη επιπλέον γεύση, μπορείτε να την τροποποιήσετε και να προσθέστε την μεξικάνικη σάλσα κατά το μαγείρεμα αντί για μετά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
120 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους
½ φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι
½ φλιτζάνι μεξικάνικη σάλσα
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Monterey
Εκτέλεση της συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και την κόκκινη πιπεριά σε καυτό λάδι μέχρι να ζεσταθεί και να μαλακώσει ελαφρώς το πιπέρι, για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ρίχνουμε με κουτάλι το ρύζι σε 2 μπολ, μοιράζουμε το μείγμα κοτόπουλου στα δύο μπολ και από πάνω προσθέτουμε την μεξικάνικη σάλσα και το τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!